lørdag 24. februar 2018

Aptitudinile drept combustibil pentru mișcare

În cântecul „Tot ce sunt eu”, Bill Himes se roagă: „Ia orice pasiune, orice aptitudine, ia toate visele mele și modelează-le după voia Ta” (1). În aceste versuri el atinge trei din cei patru factori importanți care influențează mișcările mele ca discipol al lui Isus: Pasiunea, Aptitudinile (sau Talentele) și „Visele și voința” care fac parte din personalitatea mea.

Este interesant faptul că Isus nu părea prea preocupat de aptitudini atunci când și-a chemat ucenicii. El părea să se concentreze mai mult pe „disponibilitate” decât orice altceva. Ucenicia este în primul rând o chemare de a-L urma. Disponibilitatea era „talentul” pe care primii doisprezece ucenici îl avea în comun; disponibilitatea era factorul comun pentru lucrătorii din pilda lucrătorilor viei (2).

Dar când este anunțată disponibilitatea, așa cum face Himes în cântecul său: „Doamne, îți dau tot ce am, pentru tine voi trăi, Doamne” (1) - Dumnezeu dorește ca noi să ne folosim toate aptitudinile pentru a răspândi dragostea Lui.

Dorința mea cea mai mare este să văd oameni salvați prin credința în Isus Hristos. Acest lucru se poate întâmpla în multe denominațiuni. Cu toate acestea, unul dintre motivele mele pentru care am ales Armata Salvării este pentru că îmi dă o arenă în care îmi pot folosi toate aptitudinile.

Am niște aptitudini mici în multe domenii. Îmi place să scriu și am avut oportunități de a face acest lucru. Îmi place să cânt la instrumente muzicale, iar în Armata Salvării am avut posibilități aproape nelimitate de a-mi folosi abilitățile limitate. Îmi plac limbile și am fost trimis în locuri în care am reușit să folosesc limbi pe care nu credeam că le-aș fi putut învăța vreodată. Îmi place să folosesc instrumente, să construiesc și să repar proprietăți - și ghici ce ... sigur a fost util. Îmi place să fiu cu oamenii și să împărtășesc gândurile și viața cu ei .... Lista este lungă. Din fericire în împărăția lui Dumnezeu, o persoană nu are nevoie să facă totul singur pentru că face parte dintr-un corp de credincioși cu rezerve enorme de aptitudini.

Credeți că băiatul care a pus cele cinci pâini și doi pești în mâinile lui Isus a prevăzut ce se va întâmpla? (3) Nu trebuie să judecați valoarea aptitudinilor voastre înainte de a le pune în aceeași mână.

„Mana” pentru astăzi:
Fă-o și fii surprins de Dumnezeu!
--------------------------
(1) Link către textul în limba engleză AICI
(2) Matei 20:1-16
(3) Ioan 6:1-13

Ingen kommentarer: