lørdag 24. februar 2018

Таланти як пальне руху

У своїй чудовій пісні "Все, що я є", Білл Хаймс возносить молитву: "Візьми всі мої захоплення , дари, мрії та підкори це все Своїй волі" (переклад з англійської) (1). Цим реченням він зачіпає три з чотирьох важливих факторів, що впливають на мої кроки, як учня Ісуса: Запал, Вміння (чи Таланти), «Мрії та Воля», які є частиною моєї особистості.

Цікаво, що здавалося що Ісуса не дуже хвилювали таланти, коли він закликав своїх учнів. Судячи з усього, Він був більш зосереджений на "готовності", ніж на будь чому іншому. Учнівство - це насамперед поклик слідувати за Ним. Готовність була спільним "талантом" перших дванадцять учнів; готовність була загальним фактором для робітників у притчі про виноградник (2).

Але коли ми проявляємо готовність, як це робить Хаймс через свою пісню: "Всього себе віддаю, Тобі, Господь, я буду жити, Господь, і будь що буде" (1) – Бог хоче, щоб за допомогою наших талантів ми розповсюджували Його любов.

Моє найбільше бажання - бачити людей, які отримують спасіння через віру в Ісуса Христа. Це може відбуватися в багатьох конфесіях. Тим не менш, одна з моїх причин вибору Армії Спасіння – це те, що вона дає мені поле діяльності, де я можу використовувати всі мої таланти".

У мене є невеличкі таланти у багатьох областях. Я люблю писати, і мені надавали такі можливості. Я люблю грати на музичних інструментах, і в Армії Спасіння я маю майже безмежні можливості, використовувати мої обмежені вміння. Я люблю мови і мене посилали в місця, де я був в змозі використовувати мови про які я і думки не мав, що зможу вивчити. Я люблю використовувати інструменти, будувати та ремонтувати майно – і уявляєте собі... так, звичайно, це було мені в нагоді. Я люблю знаходитись з людьми і ділитися думками та розділяти життя з ними.... Цей список довгий. На щастя, в Царстві Божому не треба все робити одній людині, тому що вона є частиною тіла віруючих з надзвичайними ресурсами талантів.

Ви думаєте, що хлопчик, який поклав свої п'ять буханок хліба та дві рибки в руки Ісуса передбачав, що станеться? (3)Не слід судити цінність своїх талантів, перш ніж ви помістити їх в ту ж саму руку.

Сьогоднішня "манна":
Зробіть це – і Бог вас здивує!
--------------------------
(1) посилання на англійській текст ТУТ
(2) Матвія 20:1-16
(3) Івана 6:1-13

Ingen kommentarer: